Verzekering aanpassen bromfiets

Sinds de invoering van de helmplicht voor zowel brom- als snorfietsen, kiezen veel mensen voor het ombouwen van hun snorfiets naar een bromfiets. Deze ombouw heeft gevolgen voor de verzekering. Heeft u uw snorfiets omgebouwd? Dan moet de verzekering daarvoor worden aangepast, anders is er geen dekking bij schade.

Nieuws
Datum: 12-07-2023

Een snorfiets is een gemotoriseerd voertuig die maximaal 25 kilometer per uur rijdt. Snorfietsen kunnen worden omgebouwd naar een bromfiets met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur.  Nadat dit gebeurd is, is de eigenaar verplicht om de bromfiets te laten keuren door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Na deze goedkeuring, krijgt het voertuig een gele kentekenplaat.

Vervolgens is het belangrijk om ook de verzekering hiervan op de hoogte te stellen. Wij registreren de juiste kentekenplaat en passen de verzekering aan. De premie kan hierdoor wijzigen. Dit komt omdat een bromfiets sneller rijdt dan een snorfiets, waardoor het risico en de schade vaak groter is.

Als de wijziging van de omgebouwde snorfiets niet wordt doorgegeven, wordt mogelijke schade niet gedekt. De bromfiets komt namelijk niet meer overeen met de omschrijving van het motorrijtuig waarvoor de verzekering is gesloten. Eventuele schades zullen dan zelf betaald moeten worden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden