Verzeker uw landbouwvoertuig

Vanaf 1 januari 2022 is voor een (land)bouwvoertuig een kenteken verplicht en moet het voertuig minimaal een WA-verzekering hebben. Voor nieuwe voertuigen geldt deze verplichting al sinds 1 januari 2021.  U riskeert na 1 januari 2023 een boete als je voertuig(en) niet als verzekerd is/zijn geregistreerd. Het gaat om de volgende voertuigen: land- en bosbouwtrekkers, mobiele machines, motorrijtuigen met beperkte snelheid, getrokken (land-) bouwmateriaal en ook de meeste heftrucks. Mits bestemd voor de openbare weg. Wordt er altijd enkel en alleen op eigen terrein gereden, is deze verplichting niet van toepassing.

Nieuws
Datum: 12-12-2022

Verzekeringsplicht

Het voertuig moet minimaal een WA-verzekering hebben. Als uw voertuig schade veroorzaakt aan derden, dekt een WA-verzekering deze in de meeste gevallen. De meeste voertuigen waar dit van toepassing is, zijn reeds verzekerd voor de aansprakelijkheid. Echter, staan deze dan geregistreerd op de polis op basis van het chassisnummer. In de nieuwe situatie moet de verzekering op basis van het kenteken worden aangemeld bij de RDW. Om deze melding te kunnen doen heeft uw verzekeraar het kenteken én de meldcode nodig. Bent u  klant bij ons? Dan hebben wij deze gegevens nodig om deze melding te doen.

Niet verzekerd?

Vanaf 1 januari 2023 kunt u  een boete krijgen van €400,- als u niet verzekerd bent. Dit geldt ook als u wel verzekerd bent, maar je het kenteken en de meldcode van jouw voertuig niet aan de verzekeraar hebt doorgegeven. De RDW gaat dan actief in het kentekenregister controleren. 

Ga snel aan de slag om uw voertuig te registreren, want het nieuwe jaar nadert al snel! Meer informatie hierover vindt u  op de website van de RDW: www.rdw.nl/registreren.

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden