Uw huidige hypotheek meenemen bij een verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen maar heeft u nog een voordelige rente bij uw huidige hypotheek? Dan wilt u die natuurlijk meenemen! In de meeste gevallen kan er dan gebruik worden gemaakt van een verhuisregeling voor uw hypotheek.

Een gelukkig jong stel krijgt de sleutels overhandigt van hun nieuwe huis
Nieuws
Datum: 14-03-2023

Wat is een verhuisregeling voor uw hypotheek?

De hypotheekrente fluctueert constant. Een verhuisregeling biedt u de mogelijkheid om de huidige hypotheek voort te zetten bij de nieuw aan te kopen woning. Indien u de gunstige rente in uw huidige hypotheek voor een langere periode heeft vastgezet, kan het heel aantrekkelijk zijn om je hypotheek mee te nemen. 

De verhuisregeling heeft de volgende voordelen:

  • Uw hypotheekvoorwaarden blijven ongewijzigd. U kunt dus ook uw lage hypotheekrente meenemen naar uw nieuw huis. De lage rente blijft gelden voor de resterende rentevaste periode. Heeft u nog een aantal jaar over, dan lopen die jaren gewoon naadloos door.
  • De verhuisregeling is ideaal voor sommige spaarhypotheken met een hoge rente, waarbij de hypotheekrente gekoppeld is aan de spaarrente. Als de hypotheekrente hoog blijft, blijft de spaarrente ook hoog. Deze hypotheekrente meenemen kan toch voordelig, omdat u dan bij een hoge rente ook een dezelfde hoge rentevergoeding ontvangt op uw opgebouwde waarde in je spaarpolis. Deze 2 rentes (de rente die je betaald over je hypotheekschuld en de rente die je ontvangt bij een spaarhypotheek op je spaarpolis), zijn namelijk aan elkaar gekoppeld.
  • U kunt ook uw lopende polissen, rekeningen en verzekeringen, die te maken hebben met uw hypotheek, meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Ook deze vallen dus onder de verhuisregeling.

Na al deze algemene informatie wilt u misschien  weten hoe voordelig een verhuisregeling in uw situatie uitpakt en wat de meeneemvoorwaarden van uw hypotheekaanbieder zijn? Onze hypotheekadviseurs helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.