Reisverzekering: Wat zijn de voordelen?

Op reis kunnen noodsituaties veel tijd en geld kosten. Bijvoorbeeld bij een ongeplande vervroegde terugreis of juist langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden. De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dan ook de hulp die gegeven wordt in dit soort situaties. De reisverzekering dekt deze kosten en neemt de klant alle zorg uit handen. Let wel op het dekkingsgebied en de maximaal aaneengesloten reisdagen. Gaat u bijvoorbeeld een verre reis maken? Check dan of reizen buiten Europa ook onder de dekking vallen. De reisverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen. De belangrijkste worden hier behandeld.

Nieuws
Datum: 12-07-2023

Medische kosten

De aanvullende dekking biedt dekking voor medische kosten in geval van ziekte of letsel tijdens de reis, zoals medische uitgaven, ziekenhuisopnames en zelfs repatriĆ«ring naar huis als dat nodig is. Medische kosten worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar, maar in sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. De zorgverzekering vergoedt dan de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. De meerkosten worden dan vergoed door de reisverzekeraar. Daarnaast vergoedt de reisverzekering de noodzakelijke medische kosten, waaronder ook kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bovendien kunt u rekenen op de expertise van de medische alarmcentrale en het wereldwijde netwerk van ziekenhuizen in de buurt met de beste hulp.

Annulering of Onderbreking

Door onvoorziene omstandigheden kunt u gedwongen worden om de reisplannen te annuleren of voortijdig naar huis terug te keren. Bijvoorbeeld door ziekte of overlijden in uw familie. De gemaakte kosten voor bijvoorbeeld vliegtickets en accomodatie(s) worden dan vergoed door de annuleringsverzekering. Let op: Gaat u een verre of dure reis maken? Check dan ook of het bedrag van annulering nog voldoet aan de totale reissom.

Bagagedekking

Met de aanvullende dekking voor bagage wordt de verloren, gestolen of beschadigde bagage vergoed. Deze dekking helpt u om deze items te vervangen en de reis zonder veel onderbrekingen voort te zetten. Let op: Ook de bagagedekking kan een verzekerd bedrag hebben. Check daarom ook even of dit bedrag nog voldoet.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden