Niet betalen = Geen dekking

Staat de premie te lang open? Dan wordt de dekking geschorst en bent u niet meer verzekerd. Een betalingsachterstand kan gevolgen hebben voor de dekking van uw verzekeringen, zowel bij betaling via nota als automatische afschrijving. Een verzekering wordt afgesloten om risico's af te dekken. Waarom dan het risico nemen om onverzekerd te zijn?

Nieuws
Datum: 11-04-2023

Niet betalen = Niet verzekerd

Een verzekering komt tot stand door het aanbod en de aanvaarding daarvan, zoals beschreven in het Burgerlijk Wetboek Boek 6 artikel 217. Het gaat om een wederzijdse overeenkomst tussen verzekeraar en verzekerde. De verzekerde moet (tijdig) premie betalen en de verzekeraar moet schade behandelen. Betaalt de verzekerde niet op tijd? Dan wordt er een herinnering gestuurd met een termijn om te betalen. Is de premie dan nog niet betaald? Dan kan de dekking worden geschorst en is de verzekerde niet meer verzekerd.

Motorrijtuigen

Bij motorrijtuigen met een kenteken gaat het nog een stap verder. Ook dan kan er een schorsing van de dekking plaatsvinden, maar kan ook het kenteken worden afgemeld bij het RDW. Omdat deze voertuigen een verzekeringsplicht hebben, kan er ook nog een brief of zelfs een boete vanuit het RDW komen. Ook kan een aanhouding door de politie nare gevolgen hebben. Indien de volledige achterstand alsnog wordt betaald, dan kan de dekking weer opnieuw van kracht en het kenteken aangemeld worden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden