Herfstvakantie: hier moet je aan denken

Het is herfst! Dat betekent kouder weer, maar ook: herfstvakantie. Een tijd van vrijheid en gezelligheid.   Elk jaar gaan er ongeveer 1.4 miljoen Nederlanders weg tijdens deze vakantie. Ga je  ook  weg? Vergeet dan niet om jouw verzekering te checken. Het is belangrijk om daarbij te denken aan de reisverzekering, maar eventueel ook aan de autoverzekering in verband met winterbanden en pechhulp. 

Een gezin in het bos tijdens de herfst
Nieuws
Datum: 25-10-2022

Niet iedereen heeft standaard een reisverzekering. Zorg er wel voor dat je deze hebt, want anders kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Een reisverzekering dekt je spullen, maar vergoedt ook schade die je per ongeluk doet aan je gehuurde appartement, bungalow, of hotelkamer. Voeg je er ook een annuleringsverzekering aan toe, dan kun je ook nog eens geld terugkrijgen als je ziek bent, of zelfs helemaal niet kunt gaan. Voor een paar euro per maand heb je al een doorlopende reisverzekering, maar je kunt ook een kortlopende verzekering afsluiten, die alleen voor een bepaalde periode geldt. 

Autoverzekering en herfstvakantie

In Duitsland is de eerste sneeuw alweer gevallen en vakantiegangers die in de herfstvakantie naar Duitsland gaan, doen er goed aan om met de weersomstandigheden rekening te houden. Het is namelijk verplicht om de auto van banden te voorzien die zijn afgestemd op de weersomstandigheden. Indien er in Duitsland sprake is van ijzel, gladheid door vorst, sneeuw of sneeuwmodder dan moet er gereden worden met winterbanden.

In relatie tot de autoverzekering en de herfstvakantie is er nog een aandachtspunt en dat is om na te gaan of er ook sprake is van pechhulp in het buitenland. Het is een prettig idee om niet onverzekerd op vakantie te gaan om zo bij noodsituaties en pech met de auto niet de vakantie te hoeven afbreken. Bij het afsluiten van een autoverzekering kan voor de pechhulp worden gekozen. Dit is een aanvullende dekking en de voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen.

Overigens behoort het ook tot de mogelijkheden om bij de reisverzekering voor een extra module in de vorm van pechhulp te kiezen als er met de auto op vakantie wordt gegaan. Voorkom dan wel dubbele verzekering.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden