Wat te doen als uw vlucht wordt geannuleerd

In de afgelopen weken hebben reizigers vluchten gemist, zijn vluchten vertraagd of geannuleerd. Door het personeelstekort worden reisaanbieders en luchtvaartmaatschappijen gedwongen om een flink aantal vluchten in juli en augustus te schrappen. Het kan zijn dat uw vlucht wordt geannuleerd of omgeboekt. Dit levert veel vragen op over wie wanneer welke kosten moet vergoeden.

Nieuws
Datum: 12-07-2022

Wanneer uw vlucht wordt geannuleerd, heeft u recht op een vergoeding of een alternatieve vlucht vanuit uw reisorganisatie of de luchtvaartmaatschappij. Neem voor een oplossing altijd contact met hen op. Er is hiervoor geen dekking op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Als u een verblijf, huurauto, excursie of evenement los van het vliegticket hebt geboekt, dan is er wellicht dekking op uw doorlopende reisverzekering. Neem in dit geval contact met ons op. Let op! U heeft alleen recht hierop wanneer het hotel, de verhuurder, reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij dit niet of gedeeltelijk vergoedt of geen oplossing biedt.

Tips bij annulering of vertraging van uw vlucht

- Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij
Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij. Dat kan zowel telefonisch als schriftelijk.

- Check goed of u het alternatieve aanbod van de luchtvaartmaatschappij accepteert
Als er sprake is van annulering, moet de luchtvaartmaatschappij met een alternatief komen. Check goed of dit alternatief haalbaar is.

- Bewaar bonnetjes van eten en drinken
U heeft recht op verzorging tijdens het wachten. Soms ontvangt u vouchers. Die kunt u gerust accepteren. Krijgt u geen vouchers? Bewaar dan de bonnetjes van het eten en drinken dat u op de luchthaven koopt.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden