Tips om de kans op inbraak te verkleinen

Nu Nederland weer open is en het steeds lekkerder weer wordt,  gaan we weer steeds vaker (en langer) de deur uit. Daarom hebben we een aantal tips om inbraak te voorkomen voor u op een rij gezet. 

 

Dief steelt fiets
Nieuws
Datum: 27-07-2022

Woonverzekering voor diefstal

Is er ingebroken en sprake van duidelijke diefstalschade? Dan kan de bewoner een beroep doen op de woonverzekering. Deze bestaat uit een inboedelverzekering en/of opstalverzekering, waarbij de inboedelverzekering geldt voor schade aan losse spullen in huis en de opstalverzekering voor spullen die nagelvast aan het huis zitten. Voor beschadigde of gestolen kostbaarheden zoals elektronica en sieraden is de standaarddekking van de inboedelverzekering niet altijd genoeg. Het is aan te raden  om de verzekerde bedragen te bekijken en deze indien mogelijk te verhogen en/of een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Voor zaken zoals een geforceerd slot of een kapotte deur is de basisdekking van de opstalverzekering voldoende. 

Geld, sieraden en elektronica

Meestal zijn inbrekers uit op buit die ze makkelijk kunnen vervoeren en die tegelijkertijd relatief veel waard is. Denk bijvoorbeeld aan cash geld, sieraden en dure elektronica, zoals smartphones, laptops, digitale camera’s en tablets.

Preventie-tips

In de zomer is het dan ook aan te raden meer preventieve maatregelen te nemen. Goede inbraakpreventie gaat tegenwoordig verder dan alleen een goed slot. Tips om inbraak te voorkomen en met een geruster hart van huis te gaan:

- Instaleeer een slimme deurbel.

- Laat geen ramen of deuren open staan als u weggaat of gaat slapen.

- Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.

- Zorg voor goede buitenverlichting met bewegingsmelders.

- Leg kostbare spullen niet in het zicht.

- Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.

-Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.

- Licht voor vertrek de buren in

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden