Heeft u een IVB (groene kaart) voor uw caravan nodig?

Gaat u binnenkort op vakantie naar het buitenland met uw caravan? Dan is het mogelijk dat u  internationaal verzekeringsbewijs  (IVB) nodig heeft. We zetten een aantal dingen voor u op een rij.

auto met caravan op snelweg
Nieuws
Datum: 14-06-2022

Wanneer is een internationaal verzekeringsbewijs  voor caravans verplicht?

Voorheen stond dit bewijs bekend als 'de groene kaart', naar de kleur waarop het gedrukt was. Tegenwoordig wordt het bewijs op wit papier gedrukt. In Nederland en een aantal Europese landen heeft  u geen internationaal verzekeringsbewijs nodig voor uw caravan. Schade die u met uw aangekoppelde caravan toebrengt aan anderen wordt dan standaard meeverzekerd op de wettelijke aansprakelijkheid (WA) van je autoverzekering (het trekkende voertuig).

Een  internationale verzekeringsbewijs voor caravans is verplicht wanneer:

-u op vakantie gaat naar Polen, Duitsland, Kroatië of Spanje
- het totale gewicht (leeggewicht + laadvermogen) van uw caravan zwaarder is dan 750 kilogram.

Weet u nog niet precies waar uw reis naartoe gaat? Dan is het verstandig om op voorhand toch een internationaal verzekeringsbewijs  voor uw caravan aan te vragen. Zo weet u in ieder geval zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan. Als u geen internationaal verzekeringsbewijs bij u heeft, dan loopt u risico op het krijgen van een boete.

Hoe vraagt u een internationaal verzekeringsbewijs aan?

Heeft u een autoverzekering bij ons en gaat u op vakantie met de caravan naar één van bovenstaande landen? Neem dan contact met ons op zodat wij een internationaal verzekeringsbewijs voor u kunnen regelen.  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden